In Beeld: culinaire beurs We Are Gastronomy

Door Manon de Boer · Op 22 november 2016

Twee dagen stond de kapel van cc Jan van Besouw in Goirle in het teken van culinaire en gastronomische leveranciers. Van kaas en wijn tot tafeldecoratie. Het was de eerste editie van We Are Gastronomy.

Zondag was geheel voor particulieren, maandag waren de horecarelaties welkom. Marieke van Dongen van Doncurado kijkt terug op een geslaagde editie. “Zondag kwam het rond een uur of één goed op gang en maandag later op de middag, maar dat is typisch horeca natuurlijk”, vertelt ze terwijl ze plakjes Ibérico van een varkenspoot snijdt.

Van Dongen is een van de negen culinaire meesters van deze eerste editie van We Are Gastronomy. Ook medeorganisator Lisette Bruins kijkt terug op twee goede dagen. “We hebben veel leuke reacties ontvangen, dus dat is goed.”

Persoonlijk
Voor veel horecarelaties is de kleine beurs vooral geschikt om kennis te maken met nieuwe leveranciers. Zo ook Rob van Aart van het Bredase Bar Lucca, die via Fromagerie Guillaume op de beurs werd geattendeerd. “Ik had er vooraf niets van verwacht, maar heb toch wat interessante dingen gezien”, vertelt hij. “Het voordeel aan zo’n kleinschalige beurs is dat je echt in gesprek kan met mensen, waardoor het veel persoonlijker is. Bovendien heb je op een grote beurs ook stands met bijvoorbeeld schoonmaakmiddelen. Hier draait het echt om eten, drinken en een beetje decoratie.”

De organisatie wil over een half jaar een voorjaarseditie van We Are Gastronomy houden. Wanneer dat precies gaat zijn, is nog niet bekend.